Home / Uncategorized / Zo help jij je baby ontspannen

Zo help jij je baby ontspannen

Je baby heeft in de eerste paar weken van zijn of haar leven een hoop te leren. Ga maar eens na hoeveel prikkels en indrukken er om je heen zijn. Al die mensen, geluiden, lichten en verschillende temperaturen kunnen behoorlijk overweldigend zijn. Als reactie op deze prikkels kan het voorkomen dat je kindje zich overstrekt. Dit betekent eigenlijk dat de rugspieren te vaak worden aangespannen. Dit geeft een onprettig gevoel. Daarom is het belangrijk dat jij je kindje helpt om zoveel mogelijk te ontspannen.

Leg je kindje in een hangmat

Help je kindje met het ontspannen van het lichaam door hem of haar in een hangmat voor een baby te leggen. Deze hang je boven de wieg of box, maar het is ook mogelijk om een variant met een standaard aan te schaffen. In de hangmat zelf kan je kindje rustig heen en weer schommelen, wat een rustig gevoel kan geven. Houd er wel rekening mee dat een hangmat geen wieg is, laat je baby hier dus niet langer dan twee uur in liggen in verband met de kromme houding. Zorg ook dat het stof de juiste spanning heeft, zodat de luchtwegen niet in de verdrukking komen.

Speciale massage voor de baby

Een massage helpt het lichaam ontspannen. Ook voor baby’s is dit dus een prima optie. Door het hele land zijn praktijken die zich speciaal richten op het masseren van baby’s. Een babymassage staat ook wel bekend als de Shantala massage. Door middel van ritmische bewegingen wordt het lijfje gemasseerd, waarbij huidcontact centraal staat. Hierdoor komt het knuffelhormoon vrij waardoor je kleine spruit zich helemaal ontspannen voelt. Het is ook mogelijk om deze technieken zelf aan te leren, zodat je op de momenten wanneer het echt nodig is gelijk je baby kan helpen met ontspannen.

Verminder de prikkels

Je baby reageert zeer sterk op de verschillende prikkels. Probeer daarom deze zoveel mogelijk te verminderen. Staat de televisie bijvoorbeeld de hele tijd aan? Kijk dan alleen televisie wanneer je baby slaapt, of zet het geluid uit en draai het beeldscherm uit zicht. Maak het ook zo donker mogelijk in de babykamer wanneer je kleine spruit gaat slapen. Een verduisteringsgordijn kan in dit geval ook helpen. Maak daarnaast van het wiegje een hemelbed. Deze extra bedekking boven het bedje kan je baby een veiliger gevoel geven, zodat de prikkels van de dag ook makkelijker verwerkt kunnen worden.

Metatitel: Handige tips om je baby te laten ontspannen

Metatekst: Overstrekt je baby zich vaak? Of is je kleine spruit zeer gevoelig voor prikkels? Dan is het belangrijk om je kindje te laten ontspannen.

About admin

Check Also

Zwanger? Tips voor een goede voorbereiding

Leuk nieuws, jij en je partner zijn in blijde verwachting van een baby. Dit is …