Home / Uncategorized / Op kraamvisite, wat kan wel en wat kan niet?

Op kraamvisite, wat kan wel en wat kan niet?

Hoera! Er is een baby geboren, ontzettend leuk natuurlijk, maar hoe ga je hiermee om en wat wordt er van jou verwacht? Vaak kom je pas op bezoek nadat de eerste hectische weken voorbij zijn. Maar wat is leuk om te geven? En wat hebben ze al? Of je organiseert het feestje, hoe pak je dit aan?  Wees niet bang, je bent zeker niet de enige met deze vragen. 

Wat neem je mee als visite?

Een baby’tje op komst! Super leuk natuurlijk, maar wat neem je nou mee op kraamvisite? Veel mensen spelen op safe en kopen bijvoorbeeld een prenatal cadeaukaart, een knuffel of een hema-rompertje. Is natuurlijk niks mis mee, maar de kans dat dit soort cadeautjes dubbel worden gegeven is dan erg groot! Wat bijvoorbeeld een handig en origineel cadeautje is, is een spiegel die je aan de leuning van je autostoel kan hangen. Hiermee kan je via je achteruitkijkspiegel altijd je kindje goed in de gaten houden.  Zoek eens op babyproducten koopjes voor super leuke aanbiedingen.

 

Organisatie

Je bent net bevallen, en natuurlijk ontzettend blij en trots op je baby. Iedereen in je naaste omgeving wil jouw kindje natuurlijk ook graag zien. Dit kan ervoor zorgen dat het onwijs druk wordt en dat is natuurlijk wat je wil voorkomen. Daarom raden wij aan om vooraf aan het kraambezoek aan te geven hoe lang de gasten welkom zijn, zodat deze niet te lang blijven hangen. Vaak wordt er door de visite ook hulp aangeboden, wees niet te bescheiden en maak hier gebruik van. Mocht je écht nog opzien tegen het kraambezoek, organiseer dan een babyborrel. Hierbij kan je al het gezelschap enkele weken na de geboorte uitnodigen voor een gezellig feestje. Vraag hiervoor je naaste familie en vrienden om te helpen bij de organisatie.

 

Kraambezoek

Is er een tijdstip afgesproken? Zorg dan dat je ook daadwerkelijk op dat moment aanwezig bent. Bel af als je ziek bent of een koortslip hebt. JOnge baby’s zijn erg gevoelig voor virussen en bacteriën. Zorg daarom altijd dat je hier alert op bent. Niet onbelangrijk is dus ook dat je je handen wast voor je de baby vast gaat houden. Wat misschien niet voor iedereen vanzelfsprekend is; blijf niet te lang plakken. Een uurtje is gebruikelijk en voldoende. De kersverse ouders hebben meestal meerdere bezoekjes per dag en moeten zelf ook een moment krijgen om rust te kunnen pakken.

Metatitel: Kraamvisite, do’s en dont’s.

Metatekst: Op zoek naar babyproducten koopjes voor op de kraamvisite? Kijk voor tips op onze blog.

 

About admin

Check Also

Zwanger? Tips voor een goede voorbereiding

Leuk nieuws, jij en je partner zijn in blijde verwachting van een baby. Dit is …