Home / baby / Liever flesvoeding dan borstvoeding?

Liever flesvoeding dan borstvoeding?

Borstvoeding is de beste voeding die je aan je pasgeboren baby kunt geven. Er zitten veel voedings- en afweerstoffen in die goed zijn voor de baby. Borstvoeding is echter niet voor iedereen weggelegd, sommige vrouwen voelen zich er niet comfortabel bij en bij sommige vrouwen doet het te veel pijn. Iedereen heeft zijn eigen redenen om niet voor borstvoeding te kiezen. Gelukkig is er dan flesvoeding, in dit artikel geven we je enkele informatie over flesvoeding. Twijfel je nog steeds? Dan is het altijd verstandig om de kraamhulp of het consultatiebureau om advies voor babyvoeding te vragen.

 

De benodigdheden

Flesvoeding bestaat uit poeder wat wordt aangemaakt met water. Bij flesvoeding komt meer kijken dan bij het geven van borstvoeding. Je hebt een goede fles nodig, meerdere spenen en de fles moet uiteraard elke keer grondig schoongemaakt worden. Er zijn verschillende soorten spenen, het is belangrijk om voor een speen te kiezen die goed bij jouw baby past, dit kun je het beste testen door het gewoon te proberen.  

 

Baby, Fles, Zuigen, Voeden, Moeder

Hoe maak je flesvoeding klaar?

Flesvoeding is eenvoudig klaar te maken. Op de verpakking staat aangegeven hoeveel poeder je in de fles moet scheppen. Wanneer je dit hebt gedaan vul je de fles aan met koud water. Vervolgens verwarm je de fles in de magnetron of flessenwarmer. Controleer voor je de melk aan je baby geeft altijd eerst even of de temperatuur goed is. Dit kun je het beste testen op je lip of aan de binnenkant van je pols. Zo weet je zeker dat je geen te hete melk aan je baby geeft.

Baby 'S, Handen, Het Zogen, Baby, Fles, Kind

De voordelen van flesvoeding

Flesvoeding kent zeker voordelen ten opzichte van borstvoeding. Je weet bijvoorbeeld precies hoeveel je kind drinkt, met borstvoeding is dit onmogelijk te meten, maar met flesvoeding is dit makkelijk af te lezen. Een ander voordeel is dat ook je partner kan voeden. Hierdoor kun je af en toe eens een nacht doorslapen en ook wanneer je weer aan het werk gaat is het erg handig dat ook anderen kunnen voeden. Tenslotte slapen baby’s vaak langer door wanneer zij flesvoeding krijgen.

About admin

Check Also

Kraamcadeau tip van Presentsathome.nl

Is er een kleintje op komst of inmiddels al geboren in je familie of vriendenkring? …