Home / baby / Mijn aller kleinste zet zijn eerste stapjes
leren lopen

Mijn aller kleinste zet zijn eerste stapjes

Er komt een dag dat je baby leerd zitten, rollen kruipen en begint met lopen! Elke ouder is dan super trots op zijn kleine. Niet elke baby leert lopen op de zelfde leeftijd sommige leren het wat sneller en andere weer wat langzamer. Als je baby kan lopen is hij steeds me

Wanneer begint je baby met lopen?

Ongeveer vanaf 9 maanden beginnen baby’s zich aan dingen op te trekken en met 9 a 12 maanden kunnen ze staan wanneer ze zich vast houden en proberen dan voorzichtig stapjes te zetten. wanneer de baby 14 a 15 maanden oud is kunnen de meeste baby’s zelfstandig lopen. De baby kan het best leren lopen op blote voeten, dit komt omdat de baby zich vast grijpt met zijn teentjes en hierdoor in evenwicht blijft. Is de vloer thuis glad dan kan je beter sokjes met nopjes aanschaffen.

Iedere baby is verschillend dus het kan zijn dat je baby eerder of later deze stappen zal volgen. Het kunnen meerdere maanden eerder zijn maar ook later.
leren lopen

De groei tot lopen

In het eerste levensjaar van de baby ontwikkeld de coördinatie en de spieren van de baby zich snel . Wanneer je baby motivatie heeft om nieuwe dingen te leren leert je baby zich eerst op te trekken en te staan terwijl hij zich vasthoud. Na deze stap gaat hij proberen om via de meubels zich voort te bewegen, dit doet hij door zich met 1 hand vast te houden bij de eene meubel en de andere hand op de volgende meubel. Hij leert ook steeds beter leren achter een duw-kar.
Als ouder moet je wanneer de kind leert lopen zorgen dat de omgeving kind veilig is, Wanneer de balans groeit krijgt hij meer zelfvertrouwen en gaat hij opeens zijn eerste stapjes maken, het leren lopen gaat niet in 1 keer en de baby zal vaak neer vallen, zorg er dus voor dat er geen voorwerpen zijn waar et kindje zich aan kan bezeren.

waar moet je als ouder rekening houden:

  1. complimenteer je baby zo vaak en zo veel mogelijk hier door vergroot zijn zelfvertrouwen.
  2. zorg voor een omgeveing waar het kindje veilig kan vallen en blijf in de buurt wanneer hij een poging doet tot lopen.
  3. een gladde vloer is niet fijn om te leren lopenbaby-staand
  4. Geef de baby tijd om te leren lopen je kan hem stimuleren door op de grond te gaan zitten en je handen uit te steken.
    Wanneer je kindje kan lopen gaat hij dit ook uitgebreid uitproberen zorg dus dat de omgeving veilig is en een veiligheid slot op de stopcontacten zitten.

About admin

Check Also

Sjeng tenniskleding voor kinderen en volwassenen

Populair onder zowel kinderen, dames als heren is Sjeng tenniskleding. Kleding van dit merk is …