Home / baby / de eerste woordjes van mijn kleintje

de eerste woordjes van mijn kleintje

Bij baby’s is het heel verschillend wanneer ze hun eerste woordje zeggen, het kan voor zijn eerste verjaardag maar het kan ook pas na anderhalf jaar dat hij zijn eerste woordje zegt.

In het eerste levensjaar van je baby leert hij verschillende manieren van communicatie en ontwikkelt zijn taal. In dit artikel word uitgelegd welke vormen van communicatie de baby gebruikt en wanneer je baby eventueel kan praten.baby-cominicatie

Huilen

In de eerste paar maanden is huilen het enigste wat de baby kan doen om te communceren om je te laten weten wanneer hij voeding of gezelschap nodig heeft, na een paar maanden komen de eerste geluidjes erbij. Maar het huilen is niet alleen om te comuniceren, ook is het goed voor de baby. Door te huilen krijgt de baby controlle over zijn spieren als zijn tong, lippen en gehemelte.

 

Baby’s eerste geluidjes

De baby leert nu zijn eerste geluidjes dat vooral uit klanken bestaat zoals ah,oh, uh,krr. En wanneer hij enthiousiast is dan reageert je baby waarschijnlijk met een kraai.

 

  1. I care. So, what do you think of her, Han?
  2. You mean it controls your actions?
  3. Look, I can take you as far as Anchorhead. You can get a transport there to Mos Eisley or wherever you’re going.
  4. I’m trying not to, kid.

 

baby-handje

Brabbelen

Ongeveer na 2 maanden leerd je kindje dat hij zijn stem kan gebruiken en probeert dit op verschillende manieren uit en bij 3 maanden begint je baby te brabbelen, en opzettelijk geluidjes te maken. Met deze brabbel woordjes maakt je baby contact, maar hij bedoeld er nog niks mee. Hij weet dat wanneer hij het doet hij aandacht krijgt. Rond de eerste verjaardag leerd de baby echt pas zijn eerste woordjes sommige baby’s al eerder en andere wat later.

Logopedie baby

Je kan naar een logopedie gaan als laaste optie dit is het best wanneer het kindje rond de 4 is en dus al wel kan praten maar onverstaanbaar is. De logopedie helpt om het kindje controlle te laten krijgen over de spieren bij zijn mond, door verschillende oefeningen.

 

About admin

Check Also

Sjeng tenniskleding voor kinderen en volwassenen

Populair onder zowel kinderen, dames als heren is Sjeng tenniskleding. Kleding van dit merk is …