Home / baby / hoe krijg ik mijn kind van de speen af

hoe krijg ik mijn kind van de speen af

Het is slim om op tijd te stoppen met de speen. Je kan het in 1 keer afnemen maar dit is vaak nog een iets te grote stap voor het kind en de ouders. Daarom is het slim om gelijkmatig af te bouwen. Hoe? Dit artikel staat boordenvol tips hoe jij en je kind van de speen afkomt.

Waarom stoppen met de speen?

Bij een pasgeboren baby is een speen nodig zo traint hij zijn zuigreflex, waar de baby behoefte aan heeft. Daarnaast verkleint de speen de kans op wiegendood. Maar na een jaar hebben ze hem niet meer nodig en eten ze gewoon met de rest mee, en verdwijnt het zuigreflex.

Hoe laat ik mijn kind stoppen met de speen

1.geleidelijk af bouwen

Dit doe je door de speen alleen te geven op bepaalde momenten bijvoorbeeld wanneer het bedijd is. Wanneer he kindje begint te duimen is het waarschijnlijk nog te vroeg om de speen bij hem weg te halen.

2.Koop geen nieuwe meer

Wanneer de speen kwijt is of kapot, koop dan geen nieuwe meer zo merkt het kind dat de variatie steeds minder word en uiteindelijk geen speen meer heeft.

.

3. bedenk een verhaal erom heen

bedenk bijvoorbeeld een leuk verhaal, dat de spenen terug willen naar hun andere spenen vriendjes , of da ze nodig zijn in het spenenland als Princess of stoere ridders. en geef ze bijvoorbeeld een knuffel voor in de plaats.

4. neem afscheid

maak het kind klaar om afscheid te nemen van zijn speen, en neem samen met je kind afscheid ervan door bijvoorbeeld de speen te begraven, blijf het kind complimenteren dat hij dit doet, door dat te doen krijgt hij zelf vertrouwen.

5. leg het uit 

Leg aan je kind uit dat hij zonder speen een schonere mond krijgt en sterkere tanden als hij geen speen meer gebruikt, en daardoor dus ook groter en sterker word.

 

About admin

Check Also

Deze baby’s hoorde voor het eerst

Deze baby’s hadden nog nooit eerder hun moeder en vader gehoord, maar na een paar …