De wieg
Voor de eerste 3 maanden is een wieg prima geschrikt, daarna is uw baby er te groot voor. Er zijn veele soorten wiegen. Je hebt schommel wiegen en hangwiegen en de wiegen die we allemaal kennen. Een hangwieg is een wieg die met touwen aan het plafond of standaard gehangen word. Een wieg is veilig als het voldoet aan de Europese norm EN 1130. Dit staat op de wieg. Een wieg is rond de 30x45x80 cm. De wieg moet minimaal 2 luchtdoorlatende zijkanten hebben. Ook moet de bedbodem goed kunnen ventileren, dat kan het beste door een een gaatjes bodem te halen.
Je moet er voor zorgen dat de openingen goed zijn bekleed zijn om beknellingen te voorkomen. Verde moet je de katoenen of badstof bekleding hebben in de wieg. De bekleding hoort strak gespannen te zijn en goed vast zitten. En we raden het af om kussenachtige bekleding te gebruiken.
Als je wieg spijlen heeft moet er een spijlafstand van 4,5 en maximaal 6,5 cm tussen zitten. zorg ervoor dat er geen scherpe punten aan zitten vooral bij een rotan of een rieten wieg ook moet je bij een tweedehandse wieg controlleren of er geen splinters of houtworm in zitten. Als het kind in de wieg kan zitten, knielen of zichzelf kan optrekken is het kind eruit gegroeit.
Commode
De commode is het meubel waar je de baby kan aankleden. En het kan gelijk dienen als opbergmeubel.Het is belangrijk om een commode te gebruiken bij het aankleden en het verschonen an je baby, dit komt omdat ze gemaakt zijn om bij te staan en de juiste hoogte daar voor hebben, een normale tafel kan rug klachten veroorzaken.
Het is belangrijk om een goed aankleedkussen aan te schraffen zodat je kleintje er niet van af kan rollen. Als je baby erg bewegelijk is en snel afgeleid kan je hem afleiden om een spiegel boven de commode te houden. Ook ia het niet overbodig om een speciale overtrek te halen voor om het aankleedkussen gemaakt van zachte badstof. Als je dan een handdoek gebruikt blijft die op zijn plaats liggen.
Er zijn ook commode’s verkrijgbaar waarbij een babybadje bij inbegrepen is. Haal het aankleedkussen weg en het is een badje.
Babybadje
Het babybadje kan je vanaf de geboortje van het kind gebruiken. Zorg ervoor dat je het badje op de juiste hoogte plaatst of een badje koopt op standaard. Voor de afvoer zijn slangen speciale slangen te koop. bij een babybadje met je de baby ondersteunen bij de okseltjes en het nekje met de andere hand kan je wassen.
Tummy-Tub
In een tummy-tub kan de baby rechtop zitten terwijl de armpjes en beentjes vrij zijn. De baby krijgt een veilig gevoel. De baby zit ruim genoeg in het water om hem goed warm te houden en goed te kunnen wassen.
De tummy-Tub is geschrikt voor pasgeboren baby’s tot 6 maanden. Het heeft een breede bovenrand waar je armen en handen kunnen steunen. Het badje neemt niet veel ruimt in beslag en weegt niet veel.
De luieremmer
Je baby heeft op een dag als snel 8 tot 10 schone luiers nodig per dag, daarom kan een luieremmer een handige aanwinst zijn voor op de babykamer. Het is belangrijk dat de emmer goedafsluit om nare geurtjes te voorkomen een stevig hengsel is praktisch in gebruik en zorgt ervoor dat de emmer langer in gebruik is. Wegwerpluiers kan je vanaf de luieremmer direct in een vuilniszak doen. De katoenen luiers kan je in water zetten of droog in de emer bewaren. Spoel de emmer na gebruike om . Er zijn ook luieremmers waar de luiers automatisch verpakt worden in de emmer zodat er geen geur vanaf komt.